Uitleg services

Microsoft Windows

Amquist heeft sedert 1990 ervaring met Windows, sinds die tijd zijn er heel wat verschillende versies van Windows uitgebracht. Amquist verdiept zich in elke nieuwe versie om voldoende kennis te hebben om u van dienst te kunnen zijn.

 

Apple OSX

Amquist heeft eveneens ruime ervaring met Apple producten zoals Macbook, iMac, iPad en iPhone. De grote voordelen van Apple producten zijn, dat deze hun snelheid blijven behouden en ook niet veel onderhoud nodig hebben. Een extra antivirus en/of spyware programma is op dit moment nog niet noodzakelijk, maar regelmatig controle is toch aan te raden

Op dit moment levert Amquist nog geen Apple producten, maar wij kunnen u wel helpen met de keuze van uw aankoop, instellingen, problemen of defecten.

 

Met een computer of laptop van Amquist kunt u direct aan de slag

Amquist levert alle mogelijke PC’s samengesteld naar uw wensen.

Hierbij worden uitsluitend eerste klas componenten gebruikt. Hierdoor geniet u langer van uw aankoop doordat deze onderdelen maar zelden stuk gaan en tevens zorgen voor een stabieler en sneller draaiende PC.

Alle PC’s en laptops worden standaard afgeleverd met het nieuwste Windows besturingssysteem.

Dit betekent dat de PC bij u thuis wordt aangesloten op (draadloos) internet, alle laatste updates geïnstalleerd, email wordt voor u ingesteld en alle persoonlijke bestanden van uw oude PC worden overgezet. Voor overige werkzaamheden (installatie printers, kamera’s, servers, extra accounts, etc) geldt het standaard uurtarief.

Uiteraard krijgt u uitleg over de werking van uw computer.

Bij Laptops kunt u zelf beslissen of u voor deze KlantReady optie kiest.

 

KlantReady pakket Windows/OSX

Het KlantReady pakket kan dus ook los aangeschaft worden. Ook voor een PC of Laptop die u elders heeft aangekocht. Dit geldt ook voor een iMac of Macbook.

 

KlantReady pakket Synology Servers.

Het installeren en instellen van een Synology thuisserver is specialisten werk. Om uw Synology van buitenaf overal ter wereld veilig te kunnen bereiken moeten naast het configureren van de Synology Server ook de juiste instellingen in uw router/modem doorgevoerd worden. Amquist heeft de kennis en ervaring om dit voor u uit te voeren.

Bij het KlantReady pakket voor Synology thuisservers wordt deze m.b.t. de basisfuncties ingesteld bij u thuis geïnstalleerd en afgeleverd. Voor overige werkzaamheden (installatie webserver, mailserver, bewakingscamera’s en extra accounts, etc) geldt het standaard uurtarief.

 

Virussen

Een computer zonder virusscanner kan binnen een paar minuten al geïnfecteerd zijn met een virus of spyware. Een virus is een schadelijk programma die delen van het besturingssysteem beschadigen. Er zijn teveel verschillende soorten virussen om hier diep op in te gaan, maar de meest voorkomende zijn: bootsector-, bestands-, bios-, en macrovirussen. Deze virussen komen binnen via mail of tijdens het surfen op internet. Maar ook bestands-uitwisselings programma’s voor muziek of films kunnen een openstaande deur zijn voor virussen en Spyware. De meeste van deze virussen zijn met een goede virusscanner tegen te houden of te verwijderen. Naast een goede up to date virusscanner kan een oplettend oog van de gebruiker een hoop ellende bespaart worden.

 

Spyware

Wij moeten ons tegenwoordig meer zorgen maken om Spyware dan om virussen. Deze programmatjes worden vaak mee-geïnstalleerd met bepaalde programma’s of tijdens het surfen op internet. Deze lijken soms op een virus, maar zijn er in de eerste instantie voor bedoeld om uw surfgedrag te analyseren en de pc daarna te bestoken met ongewenste (pornografische) reclame en dergelijke. Ook zorgt spyware door zijn vaak zware processorbelasting, voor een traag werkende computer. Spyware kan net als virussen erg lastig te verwijderen zijn.

 

Installatie virusscanner en antispyware programma voor Windows

Bij het verwijderen van virussen en spyware wordt eventueel een anti-virus en anti-spyware programma geïnstalleerd. Daarnaast wordt indien niet actief de firewall ingeschakeld.

Helaas is geen enkel anti-virus of anti-spyware programma waterdicht.

Dit heeft als gevolg dat regelmatig onderhoud nodig blijft zijn

 

Installatie servicepacks en updates voor Windows

Aangezien er dankbaar misbruik wordt gemaakt van zogenaamde lekken in software, is het noodzakelijk dat alle updates van Windows geïnstalleerd zijn, ook op een nieuwe computer.
Servicepacks zijn pakketten met o.a. een groot aantal beveiligingsupdates, die nodig zijn om uw computer up to date te brengen. Computers die in 2016 of later zijn aangeschaft, zijn in alle gevallen geïnstalleerd met Windows 10, dus hier is het alleen nodig de laatste updates te downloaden en installeren.

Aangezien bij het installeren van sommige servicepacks bijna het gehele besturingssysteem vervangen wordt, is dit niet altijd zonder risico, het is goed mogelijk dat bepaalde programma’s of randapparatuur niet meer goed functioneren. Amquist heeft de kennis om dit voor u op een verantwoorde en veilige manier uit te voeren.

 

Systeemoptimalisatie Windows

Tijdens het werken met een Windows computer zal door verschillende oorzaken het bestandssysteem op de harde schijf vervuilen: Diverse programma’s kunnen na het verwijderen nog sporen achterlaten, niet alle bijbehorende bestanden worden verwijderd, het systeemregister raakt vervuild, ook wordt de harddisk langzaam maar zeker gefragmenteerd, en wordt uw computer steeds langzamer.

In sommige gevallen is het raadzaam het besturingssysteem opnieuw te installeren.

 

Reparatie van defecte hardware

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er iets stuk gaat in uw computer. De prijzen van vervangende onderdelen zijn onderhevig aan marktschommelingen, en kunnen dus niet vooraf aangegeven worden. U krijgt wel altijd een prijsopgave vooraf.

 

Data Recovery van defecte Harddisk

Het zal je maar gebeuren, de computer start niet meer op, allerlei foutmeldingen, en de einddiagnose is dat de harde schijf stuk is, of modern gezegd gecrashed.

De oorzaak is vaak moeilijk te achterhalen, het aantal draaiuren van de schijf speelt een rol, maar ook een virus kan de oorzaak zijn.

Op de harddisk staan al uw persoonlijke bestanden en instellingen, en die zijn dus na een crash verloren. Toch blijkt het met speciale software vaak mogelijk een deel van uw kostbare gegevens van deze schijf af te halen.

Een advies in deze is, om niet zelf te beginnen, laat dit over aan de specialist.

Des te meer kans is er dat er dan nog bestanden van deze schijf te lezen zijn.

Uw PC of harddisk wordt hiervoor wel altijd meegenomen.

 

Herinstallatie van Vista, Windows 7 of Windows 10

Er zijn meerdere redenen waarom een nieuwe installatie van Windows nodig kan zijn, bijvoorbeeld na een harde schijf crash, het vervangen van de harde schijf of een virus / spyware heeft dusdanige schade aan het besturingssysteem veroorzaakt dat opnieuw installeren van Windows de enigste oplossing is.

Voor een snelle afwikkeling dient u het eventueel aanwezige officepakket en de installatie CD’s van randaparatuur mee te leveren. Daarnaast is het raadzaam uw wachtwoord van uw draadloze netwerk en emailaccount(s) op te zoeken.

 

Telefonische Helpdesk / Remote Desktop

Soms zijn problemen via de telefoon en of door het op afstand overnemen van uw computer op te lossen. U krijgt daarbij een aantal instructies om de verbinding tot stand te brengen.

Voor deze service gelden dezelfde lage tarieven.